Pridruži nam se na Faceu Pogledaj fotke na Picasi Prati nas preko RSSa
Tromont - generalni pokrovitelj PK Grdelin
Primajte klupske obavijesti mailom
* neophodna polja

Info

kontakt:
Rendićeva 3 

21000 Split / Hrvatska

treninzi:
bazeni Poljud
Mediteranskih igara bb
21000 Split / Hrvatska
Sportsko društvo Grdelin je osnovano 1995. godine kao neprofitna udruga građana (entuzijasta) i počinje sa radom 1996. godine.
Neupućeniji u splitske plivačke prilike će se upitati - zašto pored tri velika splitska kluba osnivati novi?

Svi naši treneri su radili u tim "velikim" klubovima kao ponajbolji treneri i plivači svoje generacije, međutim bili su nezadovoljni nepodržavanjem modernih metoda treninga koje su tromi sustavi teško i sporo prihvaćali.

Da smo bili u pravu dokazuju rezultati koje su naša djeca, u kratkom roku postojanja kluba, ostvarila. Nabrojat ćemo rezultate na koje smo posebno ponosni:
  • Miro Žeravica je na Europskom prvenstvu u šprintu u malim bazenima osvojio pojedinačno 4. mjesto, te kao član štafete 4x50 m slobodno srebrenu medalju
  • Kategorizirana plivačica po kriterijima HOO - Anita Galić, višestruka državna prvakinja na 400 i 800 m slobodno u apsolutnoj kategoriji, nastupila na Olimpijskim igrama
  • Ines Šperanda, državna prvakinja u apsolutnoj kategoriji, više godina najbolja hrvatska plivačica u daljinskom plivanju
  • Osvajače medalja na državnim prvenstvima: Dunja Lolić, Željana Medvidović, Zdravka Pešnjardo, Josip Krnić, Luka Krnić, Karla Šitić.
  • Izuzetno uspješnu školu plivanja, početnike i mlađe kadete sa vrlo nadarenim pojedincima koji imaju najbolje rezultate u državi (i šire) za svoj uzrast.

Osim sportskih rezultata, još je važnije da kod nas vlada prijateljska atmosfera, imamo izuzetno veselu i uspješnu školu plivanja i veliku podršku roditelja iz koje nastaju nove inicijative za kvalitetniji sportski odgoj djeteta.


Sportski pozdrav,

za Plivački klub GRDELIN,
Tonka Čović

Split, listopad 2004.

Grdelini

Jerko Artuković

Petra Mijić

Dora Vrcić